Scooterrijles / Brommer Rijbewijs

 

Autorijschool ALPHA is met meer dan 100 praktijkexamens per jaar voor de scooter de grootste in de regio Parkstad. We zijn ook een beroepsrijschool en gespecialiseerd in het opleiden van kandidaten voor het scooterrijbewijs. Door onze enorme ervaring met de gratis “online theoriecursus” en het door ons samengestelde basispakket slaagt bijna iedereen de eerste keer !!!

 

 

Hoe gaat het bij ons in zijn werk?

Als je aan je scooter/brommer rijbewijs wilt beginnen dan moet je eerst je laten inschrijven bij onze rijschool. Je krijgt dan gratis een code en wachtwoord om de theorie “online” cursus te volgen. De theorie leer je dan via je computer op je eigen tempo. Bij dit systeem wordt je gevolgt door de rijschool die je nog het nodige advies kan geven of je er klaar voor bent om je theorie examen te gaan doen. Dan wordt er een datum gereserveerd voor je om je theorie examen te doen. Zodra je daar voor geslaagd bent mag je met je rijlessen beginnen. We reserveren in overleg met jou een praktijk datum. In de 2 weken voor je praktijkdatum worden de 5 uren van het basispakket weggereden. De lessen worden dan verdeeld in 2 lessen van 2 uur en dan nog een les van 1 uur voor je examen.
Met dit systeem heb je de beste kans van slagen!

Bij de inschrijving moet je meenemen:
1: een geldig legitimatie bewijs.
2: een bedrag van 200 euro aanbetaling voor de cursus. 
Het restant bedrag van de cursus wordt dan betaald na het behalen van de theorie tijdens de eerste rijles.
Bij het annuleren van de rijopleiding wordt er geen restitutie gegeven van de aanbetaling.

Wat mag je van ons verwachten?

Enthousiaste en vriendelijke instructeur die het leuk vindt om jou aan het brommerrijbewijs te helpen . Daarnaast maak je natuurlijk gebruik van onze mooie les scooters. Het gebruik van helmen en eventuele handschoenen is inbegrepen. Wel moet je zelf zorgen voor eventuele regenkleding en stevige schoenen die je enkels bedekken.

De instructeur volgt jou op zijn eigen scooter. Via een portofoon houden jullie contact met elkaar. Naast de basisvaardigheden, zoals evenwicht, remmen, sturen , wordt gewerkt aan de vijf kernvaardigheden die het CBR heeft vastgesteld voor het brommer rijbewijs.

Uiteraard ben je bij ons goed verzekerd tijdens de bromfietsrijlessen en het examen. Met een standaard verzekering mag je namelijk geen rijles nemen of examen doen.

 

Belangrijke zaken om te weten

Je kunt al een theorie-examen doen zodra je 15,5 jaar bent. Het theorie examen doe je bij het CBR in Maastricht. Met praktijklessen voor het brommer rijbewijs mag je pas starten als je 16 jaar, en geslaagd bent voor je theorie examen. Je praktijk examen kan je al aanvragen voordat je 16 bent. Meld je dus op tijd aan! Het praktijk examen voor het brommer rijbewijs wordt afgenomen in Heerlen door het CBR. Het examen duurt 45 minuten, waarbij je minstens 25 minuten moet rijden. De examinator volgt jou daarbij op zijn eigen scooter.

NB: Voor de brommobiel is er een apart examen. Brommobiel lessen worden helaas niet door ons verzorgd.

  • Losse rijles : € 37,50
  • Basispakket 5 rijlesuren inclusief gebruik scooter en praktijkexamen : € 305,00
  • Gratis theorie “online” cursus bij basispakket
  • Reserveren theorie examen : € 39,00